Aprašymas
Zambroza – egzotinių vaisių gėrimas, kuriame yra ne tik saldžiųjų sulčių, bet jis turi stiprų antioksidacinį poveikį.
Daugelis mokslinių tyrimų rodo, kad uždegimas yra pagrindinė priežastis daugumos patologinių būklių atsiradimui, susijusių su žmogaus sveikatos sutrikimais. Akivaizdu, kad prevencija ir gydymas uždegimo padės išsaugoti daugelio žmonių sveikatą. Apskritai, uždegimas yra neatsiejama apsauginė organizmo reakcija į infekcinį sukėlėją ar poveikis į kitą kenksmingą poveikį. Tačiau kartais nekontroliuojamas uždegimas gali sukelti didelę žalą ne tik organui arba audiniams, bet ir visam organizmui.
Lėtinis uždegimas gali sukelti įvairių ligų atsiradimą, įskaitant aterosklerozę vainikinių arterijų, Alzheimerio ligą ir net vėžį. Taigi, jei atrasti efektyvių būdų kovoti su uždegimas, tai galima būtų išgydyti net kelias lėtinės ligas. Ir šis įrankis atrastas. Jis sėkmingai parduodamas visame pasaulyje – tai gėrimas Zambroza.
Jame yra tik stiprios koncentracijos egzotinių vaisių ir visiems žinomų uogų sultys, tai yra visiškai natūralus produktas, kurio sudėtyje nėra dirbtinių dažiklių, konservantų ar aromatinių priedų. Jį sudaro šios dalys: Mangostaninė garcinija yra labai saldus egzotinis vaisius, kuris praktiškai nėra žinomas mūsų regione. Tačiau tropinėse šalyse jis vadinamas tropinių vaisių karalienę. Švieži vaisiai turi perlų baltumo spalvos minkštimą kuris lengvai tirpsta burnoje ir yra švelnaus ir malonaus skonis. Fantastiškos sėkmės susilaukė Gurmaniškas desertas – Mangostaninė garcinija šampane. Mangostaninė garcinija pasižymi ne tik galingais antioksidaciniais sugebėjimais, bet ir slopina fermentą sukeliantį uždegimines reakcijas. Šis fermentas, vadinamas Ciklooksigenazė (COX-2). Gamtinės biologiškai aktyvios medžiagos esančios egzotinio vaisiaus Mangostaninė garcinija sudėtyje, blokuodamos fermento COX-2 aktyvumą, sumažina klinikines apraiškas šių uždegiminių reakcijų: patinimas, skausmas, paraudimas, karščiavimas.
Mėlynių koncentratas taip pat gavo pasaulinį pripažinimą kaip galingas antioksidantas, dėl jame esančiu aktyvių bioflavonoidų ir antocianozidų (šios medžiagos užtikrina gerą regėjimą prieblandoje). Gydytojai, ypač vertina šias medžiagas už jų turima teigiamą poveikį regėjimui ir gebėjimą atkurti atmintį mikrocirkuliacijos pagerėjimo pasėkoje. Be to, šie bioflavanoidai padeda išvengti trombocitų agregacijos (stambių molekulių ar koloidinių dalelių sukibimas į didesnius darinius), o tai apsaugo nuo trombų susidarymo rizikos. Jie trukdo įrimui pagrindinių struktūrinių baltymų – kolageno. O tai ne tik tvirtos ir elastingos kraujagysles, bet ir sveika, lygi oda. Todėl liaudies medicina mano, kad mėlynės prailgina jaunystę.
Raudonosios avietės kaip ir mėlynės, taip pat turi bioflavonoidų. Beje, skirtingą uogų ir kitų vaisių spalva priklauso nuo turimų įvairių bioflavonoidų arba pigmentų (pvz: cianidinas 2- glikozidas suteikia atitinkamą spalvą), kurie yra vadinami antocianinais. Visos augalų dalys turi organinių rūgščių, pagrindinę iš kurių yra salicilo rūgštis, kurį pasižymi priešuždegiminių poveikių. Avietės ne tik turi tą patį poveikį organizmui kaip ir mėlynės, bet taip pat turi ir antihistamininį poveikį (sumažina histamino(organizmo audinių hormonas, kuris plečia kapiliarus, siaurina didžiąsias kraujagysles, skatina lygiųjų raumenų susitraukimą,pagrindinis alerginių ligų sekelėjęs) išsiskyrimą). Tai labai svarbu siekiant išvengti alerginių reakcijų išsivystymo.
Dygliuotasis ožerškis – Azijos krūmyno vaisiai, kurie jau kelis šimtmečius Rytose naudojami gydymo tikslais, sergant kepenų ir inkstų ligomis. Šis augalas padeda ypač svarbaus organizmui fermento gamybai – antioksidanto, vadinamo superoksidas dismutazė (SOD). Ožerškis turi silpną hipotenzinį(spaudimo mažėjimas) poveikį, tačiau gali paveikti vaistų mažinančių kraujo spaudimą įsisavinimą, taip pat didina prieš diabetinių priemonių poveikį. Ožerškis slopina cholesterolio sintezę, užkerta kelią riebalinei kepenų degeneracijai (organizmo ar jo dalių, funkcijų prastėjimas ar nykimas), stabdo augimą patogeninės žarnyno lazdelės ir kandidozės vystymą.
Į gėrimo Zambroza sudėtį įeina vynuogių sultys, įvairių rušių (įskaitant paprastų raudonųjų vynuogių ir Amerikos – labruska) mišinys. Vvynuogės yra vertingas ne tik savo vaisiais, bet ir savo sėklų ir žievelės ekstraktu. Šis ekstraktas yra labai efektyvus antioksidantas, bioflavonoidų, vadinamų Pycnogenol šaltinis. Ne mažiau vertingų savybių turi žaliosios arbatos ekstraktas, kurio sudėtyje yra katechinų, kurie gali apsaugoti nuo oksidacijos membranų lipidus ir ląstelių branduolinę struktūrą (DNR).
Šaltalankiai taip pat yra stiprūs natūralūs antioksidantai. Juose yra vitaminų A, E, C ir taip pat prisideda prie į fermentų SOD kaupimosi organizme, kas apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos. Naujausi tyrimai parodė, kad didelio efektyvumo pasiekta vartojant ne tik obuolius, bet ir obuolių žievelių ekstraktą, tai palaiko pakankamą imuninę apsaugą.
Gyvenimo energijos banga – daugeliui pažįstamas jausmas, panašus į žmogų jausmą, kuris gerai išsimiegojo ir nekantriai laukia ryto, kad pradėti mėgstamus darbus. Deja, dauguma žmonių pasitinka rytą su kitais pojūčiais: silpnumas, mieguistumas, įtampa ir nerimas, depresinė nuotaika. Būtent tokiems žmonėms yra reikalingas šis nuostabus gėrimas. Tai ne tik malonaus skonio gėrimas, tai yra sveikatos eliksyras, kurį turėtų vartoti kiekvienas žmogus, kiekvieną dieną.
Vartojimas Gerti galima praskiestą su vandeniu, sumaišyti su kitais gėrimais ar sultimis, taip pat gėrimą galima gerti gryną . Patartina gerti po 15-30 ml kiekvieną dieną, kas padės išlaikyti gerą sveikatą ir tonusą jūsų organizmo. Geri rezultatai pasiekiami Zambroza derinant su kitais antioksidantų- vitaminų papildais, ypač kartu su vitaminu C ir vitaminu E.
Sudėtis: Vynuogių sultys Amerikos (Vitis labrusca). Sultys vynuogių paprastų (Vitis vinifera rūšiai). Sultys mėlynių (Vaccinium corymbosom). Aviečių sultys (Rubus idaeus). Garcinijos vaisių sultys (Garcinia mangostana). Šaltalankių ekstraktas (Hippophae rhamnoides). Ekstraktas vynuogių (Vitis vinifera) odelių. Ekstraktas Dereza (Lycium babarum). Vynuogių kauliukų ekstraktas (Vitis vinifera rūšiai). Žaliosios arbatos ekstraktas (Camellia sinensis). Obuolių sultys (Malusdomestica) natrio benzoatas.